Η Αγγλία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στις ηλικίες κάτω των 21 ετών, μετά την επικράτηση της 1-0 επί της Ισπανίας, στον τελικό του Euro K 21, που διεξήχθη στο Μπατούμι της Γεωργίας.

Ads

Αυτή είναι η 3η φορά που τα νεαρά «τρία λιοντάρια» κατακτούν το συγκεκριμένο τρόπαιο και μάλιστα γράφοντας ιστορία, αφού έγιναν η μοναδική ομάδα που καταφέρνει να κατακτήσει τον τίτλο αήττητη και χωρίς να έχει δει την εστία της να παραβιάζεται, σπάζοντας το ρεκόρ που διατηρούσε η Ισπανία, η οποία το 2013 είχε καταφέρει να φτάσει χωρίς να δεχτεί γκολ στον τελικό, όπου και επικράτησε 4-2 των Ιταλών.

Ο τελικός είχε δραματικό φινάλε, αφού ένας από τους ήρωες της Αγγλίας, ο τερματοφύλακας Τζέιμς Τράφορντ (ο οποίος από πήρε μεταγραφή από την Μάντσεστερ Σίτι στην Μπέρνλι αντί 17,5 εκατ. ευρώ στις αρχές Ιουλίου), απέκρουσε πέναλτι στο 90+7΄, δίνοντας ουσιαστικά το Κύπελλο στην ομάδα του.

Τα «τρία λιοντάρια» σκόραραν στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου, το γκολ που εν τέλει έκρινε την αναμέτρηση, με σκόρερ τον Κόουλ Πάλμερ (επίσης της Σίτι).

Ads

Η Ισπανία προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο, έφτιαξε φάσεις και εντέλει έφτασε μια ανάσα από το να δικαιωθεί στο φινάλε.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία φάση ο Ρουίθ ανατράπηκε εντός περιοχής, με την παράβαση να δίνεται μέσω VAR. Ο επιθετικός της Μπράγκα ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά είδε τον Τζέιμς Τράφορντ να βάζει «στοπ» -σε μια απίθανη τριπλή ευκαιρία για τη «Φούρια Ρόχα»- και να πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Αγγλία (Λι Κάρσλεϊ): Τράφορντ, Γκάρνερ, Χάργουντ-Μπέλις, Κόλγουιλ, Άρονς, Πάλμερ (83′ Έλιοτ), Γκόμες (73′ Σκιπ), Τζόυνς, Σμιθ-Ρόου (66′ Μαντουέκε), Γκόρντον (83′ Γκόρντον), Γκιμπις-Γουάιτ (73′ Άρτσερ)

Ισπανία (Σαντί Ντενία): Τενάς, Β. Γκόμες (73′ Μπαρανετχέα), Περέδες, Πατσέκο, Μιράντα, Μπλάνκο (73′ Καμέλο), Μπαένα (59′ Ορόζ), Ρόντρι (59′ Ρικέλμε), Σανθέτ (59′ Βείγκα), Σ. Γκόμες, Αμπέλ Ρουίζ