Διακεκριμένος παρουσιαστής του BBC φέρεται να πλήρωνε έναν έφηβο για να του στέλνει φωτογραφίες του με σεξουαλικό περιεχόμενο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ads

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, είναι πιθανό ο σταρ του BBC, που δεν κατονομάζεται, να έδωσε 35.000 λίρες σε διάστημα τριών χρόνων στο νεαρό άτομο που χρησιμοποίησε τα χρήματα για την αγορά ναρκωτικών ουσιών.

Στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Sun, μάλιστα, η μητέρα του νεαρού δίνει συνέντευξη τονίζοντας ότι το παιδί της είχε χρησιμοποιήσει τα χρήματα για χρήση κοκαΐνης, όταν ήταν 17 ετών και εάν συνέχιζε, ο 20χρονος σήμερα γιος της «θα είχε πεθάνει».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικτύου, «το BBC λαμβάνει σοβαρά υπόψη τυχόν ισχυρισμούς και διαθέτει ισχυρές εσωτερικές διαδικασίες για τον έλεγχο σχετικών καταγγελιών.

Ads

Το BBC εργάζεται όσο το δυνατόν ταχύτερα για να εξακριβώσει τα γεγονότα προκειμένου να προχωρήσει στα απαραίτητα επόμενα βήματα.

Είναι σημαντικό αυτά τα θέματα να αντιμετωπίζονται δίκαια και με προσοχή.

Είμαστε ξεκάθαροι ότι εάν – σε οποιοδήποτε σημείο – έρθουν στο φως ή μας παρασχεθούν νέες πληροφορίες, θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και θα παρακολουθηθεί ενεργά η υπόθεση.

Το BBC ενημερώθηκε για πρώτη φορά για μια καταγγελία τον Μάιο. Νέες καταγγελίες μάς υποβλήθηκαν την Πέμπτη, διαφορετικής φύσεως, και εκτός από τις δικές μας έρευνες ήρθαμε σε επαφή και με εξωτερικές αρχές, σύμφωνα με τα πρωτόκολλά μας.

Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι ένας άνδρας μέλος του προσωπικού έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Θα παρέχουμε περαιτέρω ενημέρωση τις επόμενες ημέρες καθώς η διαδικασία συνεχίζεται».

*Με πληροφορίες από Gaurdian